حساسیت به آجیل یکی از شایع ترین انواع آلرژِی های غذایی است .مغزیجات که یکی از سالم ترین و مقوی ترین میان وعده ها در جهان هستند ممکن است فرد را دچار مشکل و دردسر بندازد ؛ پروتئین بالای در این مغز ها ممکن است فرد را دچار حساسیت و آلرژی بکند . در ادامه به معرفی ، علائم و درمان حساسیت به مغز ها می پردازیم :
فهرست عناوین
چرا آجیل ها باعث حساسیت می شوند ؟
حساسیت به آجیل ها عمدتا به دلیل واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به پروتئین های موجود در آجیل ایجاد میشود . زمانی که فردی با زمینه ژنیتکی آلرژی به این مغزها در تماس با این پروتئین ها قرار می گیرد ؛ سیستم ایمنی بدن به اشتباه آنها را به عنوان مواد مضر شناسایی کرده و واکنش آلرژیک را تحریک می کند .
در ایجاد حساسیت به آجیل ها عوامل زیر موثر هستند :
- سابقه خانوادگی : اگر فردی در خانواده دچار آلرژی به مغزها باشد ، احتمال بروز این آلرژی در سایر اعضای خانواده افزایش می یابد .
- مواجهه زود هنگام : تماس نوزادان با این مغزها در اوایل شیرخوارگی ممکن است بر توسعه آلرژی تاثیر بگذارد.
آلرژی ناشی از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به پروتئین های خاص در مغزها هستند . مانند سایر آلرژیهای غذایی، آلرژی به این مغزها باعث میشود سیستم ایمنی بدن، این مواد را بهعنوان یک تهدید تلقی کند و منجر به واکنشهای آلرژیک خفیف یا شدید بشوند .
آجیل های حساسیت زا کدام هستند ؟
در اینجا ما به شما مغزهایی که بسیار در مردم و ایران که دچار حساسیت شده اند را به شما معرفی می کنیم :
- گردو
- پسته
- بادام هندی
- فندق
- بادام درختی
حساسیت به آجیل می تواند علائم بسیار خطرناک و غیر قابل جبران داشته باشد پس تا جایی که می تواند اگر به مغزیجات حساسیت دارید آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید .
حساسیت به آجیل چه علائمی دارد ؟
علائم حساسیت به آجیل میتواند بر روی دستگاه تنفسی ، گوارشی و پوست دیده شود . از بارزترین علائم حساسیت با مغزها میتوان موارد زیر را نام برد:
- تنگی نفس
- خس خس سینه
- معده درد
- قرمز شدن پوست
- التهاب و ورم پوست
- سرفه و عطسه های مکرر
- اسهال
- دل درد و استفراغ
- خارش پوست به خصوص در صورت و اطاف دهان
- آبریزش بینی
- ضعف و مشکل در بلع
- کهیر و جوش
- قرمزی چشم
- شوک آنافیلاکسی : در موارد شدید، حساسیت به مغزها می تواند منجر به واکنش آلرژیک شدیدی با تورم صورت، لب، زبان و حنجره، تنگی نفس شدید، افت فشار خون شود .
اگرچه استفاده از مغزها برای گروه های سنی مختلف پیشنهاد شده است و حتی آجیل در رژیم گیاهخواری توصیه می شود اما در صورت دیدن هرگونه از علائم فوق روش های درمانی را در پیش بگبرید.
درمان حساسیت به آجیل
بهترین روش برای درمان حساسیت به آجیل، پرهیز کامل از قرار گرفتن در معرض مغزهایی است که به آنها حساسیت دارید .حساسیت به مغز ها زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد به پروتئین موجود در آن حساس شود . لازم به ذکر است که هیچ درمان قطعی برای حساسیت به مغز ها وجود ندارد . و اگر به مصرف مغزها ، حساسیت دارید باید آن را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید . همچنین لازم به ذکر است در صورت علائم شدید به پزشک مراجعه کنید و پزشک با تجویز دارو های ضد حساسیت مانند آنتی هیستان ها ، اپی نفرین ، داروی پودری آلرژن (دی ان اف پی - پالفورزیا) و ایمنوتراپی از تشیدی حساسی جلوگیری می کند .
افراد مبتلا به آلرژی با آجیل ها باید این نکات را رعایت بکنند :
- >> برخی از مغزها در هر صورت آلرژی زا هستند و فرقی نمی کند بو داده باشد یا تازه
- >> مراقب ظروف ، قاشق و چنگال هایی که آغشته به مغز ها باشید
- >> داروهای ضد حساسیت خود را همیشه به همراه داشته باشید
- >> مواد خوراکی که مشکوک به مغز ها هستند میل نکنید مانند کیک های تزئین شده ، بستنی ، گز و آبنبات ها
- >> حتما برچسب غذایی محصولات را نگاه کنید و قبل مصرف مطمئن باشید که حاوی مغز های حساسیت زا نباشد
- >> توجه داشته باشید که فقط با مصرف مغزها دچار حساسیت نمیشود ممکن است سطوح با مغز برخورد کرده باشد و شما را مبتلا کند ؛ پس لازم به ذکر است با یک دستمال سطوح را ضدعفونی کنید .
جالب است بدانید آجیل در رژیم کتوژنیک جایگاه ویژه ای داشته و نحوه مصرف آن کمی نتفاوت است.
درمان خانگی حساسیت به آجیل
همانطور که گفتیم حساسیت به آجیل درمان ندارد و شما باید از مغز ها دور و از ؤزیم غذایی خود حذف کنید . شما می توانید در صورت علائمی مثل التهاب و ورم پوست از کمپرسی یخ استفاده کنید و غیر این صورت اگر مشکلات تنفسی و گوارشی داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید .
درمان حساسیت به آجیل در کودکان
حساسیت به آجیل در کودکان یکی از رایج ترین و جدی ترین انواع آلرژی غذایی است . که میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت و کیفیت زندگی آنها داشته باشد. واکنشهای آلرژیک به مغزها در کودکان از علائم خفیفی مانند خارش و کهیر تا واکنشهای شدید مانند آنافیلاکسی متغیر است، بنابراین آگاهی، پیشگیری و مدیریت صحیح این حساسیت ضروری است .
در حال حاضر، هیچ درمان قطعی برای آلرژی به آجیل وجود ندارد و بهترین راهکار، پرهیز کامل از مصرف آن است. بااینحال، ایمونوتراپی خوراکی به عنوان یک روش درمانی جدید در حال مطالعه و توسعه است و نتایج اولیه نشان میدهد که می تواند به کاهش آلرژی کودکان کمک کند.
در این مقاله به عنوان مغزهای های حساسیت زا ، تشخیص و علائم آن ها پرداختیم . همان طور که گفتیم ممکن است با مصرف مغزها، دچار آلرژی یا حساسیت بشوید و درمان آلرژی با مصرف مغز ها قطعی نیست و بهترین راه حل برای جلوگیری از حساسیت این است که این هر کدام از مغز ها که شما بهش آلرژی دارید را از رژیم غذایی خود حذف کنید .