نگهداری میوه خشک روش هایی برای افزایش ماندگاری میوه های خشک شده است که می توان برای مدت زمان بیشتری از طعم، بافت و ارزش غذایی آن استفاده کرد و در تمام طول سال، میان وعده ای سالم، مقوی و با خواص درمانی بالا در خانه داشت بگونه ای که علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن دارای کیفیت بالا و مرغوبیت اولیه باشد.
فهرست عناوین
- نگهداری میوه خشک در یخچال
- روش نگهداری میوه خشک در فریزر
- طرز نگهداری میوه خشک خانگی
- نگهداری میوه خشک برای طولانی مدت
- چرا نگهداری میوه خشک مهم است؟
- تاریخ انقضای میوه های خشک مختلف
- میوه خشک را در چه ظرفی نگهداری کنیم؟
- 5 نکته برای نگهداری میوه خشک در تابستان
- 5 نکته برای نگهداری میوه خشک در زمستان
- بهترین دما برای نگهداری میوه خشک
نگهداری میوه خشک در یخچال
نگهداری میوه خشک در یخچال برای 3 تا 6 ماه توصیه می شود تا علاوه بر حفظ کیفیت، افزایش ماندگاری محصول نیز تامین شود. لازم است که میوه خشک حتما از ظرف مناسب و درب بسته استفاده کنید که رطوبت یخچال بر تردی و طعم میوه ها تاثیر نگذارد و سایر مواد غذایی مزه آن را تغیر ندهد.
روش نگهداری میوه خشک در فریزر
نگهداری میوه خشک در فریزر برای طولانی مدت امکان پذیر است اگرچه توصیه می شود این محصول به مقدار کم و به اندازه نیاز خریداری شود، اما با وکیوم آن و قرار دادن این خوراکی در فریزر می توانید برای مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کنید.
مدت زمان نگهداری میوه خشک در فریزر
مدت زمان نگهداری میوه خشک در فریزر، بین 6 ماه تا 1 سال است اما با تنظیم دمای فریزر و بته بندی محصول می توان آن را بیش از 18 ماه نیز نگهداری کرد. بهتر است میوه های خشک شده با فاصله بیشتری نسبت به سبزیجات و گوشت و مرغ در فریرز قرار داده شود تا علاوه بر حفظ طعم و مزه واقعی، بتوان بیشترین زمان را برای نگهداری در فریزر داشته باشید.
طرز نگهداری میوه خشک خانگی
نگهداری میوه خشک خانگی به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده با حساسیت بیشتری همراه است. از آنجایی که ممکن است پروسه خشک کردن میوه در خانه به درستی انجام نشده باشد و میوه ها هنوز آب میان بافتی داشته باشند، بهتر است آن را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید. استفاده از ظرف درب بسته و وکیوم های بهداشتی به حفظ کیفیت این محصول کمک می کند.
نگهداری میوه خشک برای طولانی مدت
نگهداری میوه خشک برای طولانی مدت تنها از طریق فریزر امکان پذیر است. اگر چه توصیه می شود برای استفاده از این میان وعده، در مقدار لازم و کم خرید خود را انجام دهید تا بیشترین لذت را از بافت و طعم منحصر به فرد آن داشته باشید. ضمن این که هر چقدر نگهداری میوه های خشک شده برای طولانی مدت با دقت انجام شود، زمان می تواند در کیفیت محصول تاثیر منفی داشته باشد.
چرا نگهداری میوه خشک مهم است؟
نگهداری میوه خشک به روش صحیح مانع از فاسد شدن آن در اثر رطوبت و گرما می شود و مواد مغذی وویتامین های آن از بین نمی رود. قرار گرفتن میوه های خشک شده در معرض نور آفتاب، علاوه کاهش تردی، می تواند دلیلی برای بیات شدن و طعم کهنگی محصول خریداری شده باشد و دیگر جذابیت روز اول برای مصرف و استفاده از خواص درمانی را نخواهد داشت.
تاریخ انقضای میوه های خشک مختلف
توجه به تاریخ انقضای میوه های خشک مختلف، روشی برای نگهداری میوه خشک است و بهتر است در زمان خرید محصول به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید و با توجه به میزان مصرف و نیاز خود آن را خریدری کنید. در صورتی که محصول خانگی می خرید، درباره ماندگاری آن از فروشنده سوال کنید و از خرید هیجانی، خودداری کنید.
میوه هایی مثل خرمای خشک شده، آلو، انجیر و توت از ماندگاری بیشتری برخوردار هستند و می توان آن را بین 6 تا 12 ماه با شرایط مناسب، نگهداری کرد. میوه های حساس مثل خرمالو، توت فرنگی و آناناس بین 1 تا 4 ماه در شرایط ایده آل و با حفظ تازگی و کیفیت قابل استفاده است. خشک کردن توت سفید می تواند مدت زمان مصرف آن را تا سال ها افزایش دهد.
میوه خشک را در چه ظرفی نگهداری کنیم؟
انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری میوه خشک یکی از مهم ترین عوامل برای افزایش ماندگاری این خوراکی خوشمزه و مقوی است که می تواند علاوه بر کاهش تماس میوه با گرد و غبار، حشرات، رطوبت و نور خورشید، بر حفظ خواص و ویتامین های آن موثر باشد.
- ظروف شیشه ای یکی از بهترین گزینه های برای نگهداری طولانی مدت این خوراکی است ولی لازم است که حتما دارای درب های محکم و بدون نفوذ هوا باشد.
- ظروف استیل ضد زنگ که بادوام و مقاوم در برابر رطوبت است.
- ظروف پلاستیکی برای نگهداری کوتاه مدت که البته باید توجه شود که ظروفی مناسب مواد غذایی و دارای استاندارد باشد.
- کیسه های وکیوم شده که یکی از بهترین راه های نگهداری میوه های مختلف است که ویژگی آن کم جا بودن و حجم کوچک آن می باشد.
استفاده از ظروف خشک و تمیز در افزایش ماندگاری این محصول مناسب است. قبل از ریختن میوه های خشک شده در ظرف، ابتدا آن دا تمیز بشویید و از خشک شدن آن مطئن باشید تا رطوبت را به میوه ها نمی رسد.
5 نکته برای نگهداری میوه خشک در تابستان
تابستان به دلیل افزایش گرما و رطوبت هوا، با نکات بیشتری برای نگهداری میوه خشک همراه است. وجود نور خورشید می تواند دلیلی برای فاسد شدن سریع میوه ها باشد و احتمال ایجاد حشره و کرم در لا به لای محصول بیشتر است. برای افزایش ماندگاری میوه های خشک شده در تابستان به موارد زیر دقت کنید:
- از ظروف در بسته برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض هوا و رطوبت استفاده کنید.
- مکانی خشک و خنک را که از تابش نور خوشید دور باشد برای نگهداری طولانی مدت در نظر بگیرید.
- مقدار مورد نیاز خود را در ظروف مناسب و در یخچال بگذارید.
- از بسته های ژل سیلیکا یا برگ بو در ظروف نگهداری استفاده کنید تا نم و رطوبت اضافی جذب شود.
- برای جلوگیری از آلودگی، باز و بسته کردن درب ظروف را به حداقل برسانید.
5 نکته برای نگهداری میوه خشک در زمستان
زمستان به دلیل هوای سرد ایده آل تر برای نگهداری میوه خشک است اما توصیه می شود برای افزایش ماندگاری و حفظ طعم و بافت محصول موارد زیر را مد نظر بگیرید:
- از نگهداری میوه ها در نزدیکی بخاری و منبع گرما خودداری کنید.
- برای نگهداری این خوراکی در فضای اتاق از ظروف درب بسته استفاده کنید.
- میوه هایی که حساس تر می باشند را در یخچال بگذارید.
- به اندازه نیاز و تا زمان برداشت میوه های تازه خرید کنید.
- در صورت خرید عمده آن را مکانی خشک و خنک مثل انباری نگهداری کنید.
بهترین دما برای نگهداری میوه خشک
بهترین دما برای نگهداری میوه خشک برای طولانی مدت نزدیک به صفر درجه است تا میوه ها از هجوم حشرات و خطر کپک زدگی در امان باشند. در صورتی که مقدار خریداری شده از این محصول کم است، می توانید آن را در دمای اتاق نیز نگهداری کنید فقط توجه داشته باشید که آن را در معرض نور مستقیم خورشید، در کنار منبع انرژی مثل بخاری یا پکیج قرار ندهید.